Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draghi tornt bij afscheid niet aan rente ECB

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 24 oktober 2019 14:38
    MD: "Heb ik ze allemaal stinkend rijk gemaakt met hun koophuis, blijven ze zeuren die Hollanders! Enfin, mijn pensioen wordt niet gekort. Het gaat u goed Hollanders"
    A Propos: "Wel in de gaten blijven houden dat Uw regering niet de Erfbelasting op Woningen in een aparte categorie gaat stoppen. Want dan heb ik alles voor niets gedaan". Arrivederci!
  2. forum rang 5 havik of duif 24 oktober 2019 14:50
    Je moet ook eens omgekeerd durven denken, wat als de rente wordt verhoogd: dan komt het vertrouwen sneller terug en zullen consumenten eerder geld uitgeven i.p.v sparen en dat geeft de inflatie weer een kans, en is beter voor banken en pensioenen en het belangrijkste het dwingt de landen met hoge schulden eerder en steviger te gaan hervormen want de ECB maatregelen hebben hun werking verloren en ook zij roepen dat het nu aan de overheden is om te investeren en te hervormen. Maar niemand die deze stap durft te zetten. Voor tegendraads denken moet je wel je nek durven uitsteken en niet in je comfortabele positie blijven zitten.
  3. [verwijderd] 25 oktober 2019 08:59
    Inflatie zou 0,8 procent zijn. Bij vele grafieken is het maar hoe je het meet. Hier wordt alleen de kerninflatie gemeten, dus zonder voeding, energy of woonlasten. Drogbeelden dus want een kopje koffie in erestaurant kost al 3,50, benzine 1,70 en huurprijzen stijgen alsmaar, in amsterdam dit jaar 3,2 procent. Waar blijft logisch verstand? De ECB wil gewoon de zuid europese landen helpen en de politici durven niet de rente te verhogen, bang dat ekonomie wat teruggaat en dat dit ze dan worden aangerekend. Maar de zeer lage rente heeft ook bijwerkingen, zoals de pensionado’s zullen merken en de hoge huisprijzen die nog hoger worden omdat de huren ook hoger worden ( vicieuze cirkel). Pandjesbazen die van 1 huis nu 150 huizen bezitten bewijzen dat het lucratief is om te kopen en te verhuren en weer te kopen en te verhuren enz. En onze minister Ollongren maar zeggen dat invloed van pandjesbazen en binnen en buitenlandse beleggers die huizen kopen maar beperkt is. Tachtig procent van de huisige kopers in randstad is een belegger. Waar blijft toch de gewone logica?
    Vroeger werd huuropbrengst gebracht in box 1 , nu in box 3 en kennelijk is dit zeer lucratief. Om scheeftrekken van de woningmarkt te voorkomen is alleen nodig terug te gaan naar box 1 voor huuropbrengst.
    Waar blijft kritisch denken?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links