Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het is hoe langer hoe meer de dag van de waarheid voor Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 4 mei 2022 11:06
    Antwoord is simpel!
    Met beiden! Je hebt een genie nodig en iemand die het genie steunt, tegenspreekt en de organisatie lean en mean houdt.
    Zie als voorbeeld Van Moof! De broers Carlier maken mooie fietsen maar er is te veel gedoe rondom organisatie en kwaliteit.
    Daar zet private equity nu ook een organisatrice naast!
    Zo moet het.

    Nuhn is geofferd voor de vrede vanmiddag. Gerbrig bericht is te laat. Maar Groen zal hele vergadering kunnen gijzelen door maar te dreigen met aftreden.
  2. forum rang 5 The Third Way... 4 mei 2022 11:18
    Alleen, wie zou anders Just Eat Takeaway moeten aanvoeren? Groen is de pure ondernemer die risico's aan durft. Bedenk of die nodig is bij een groeiaandeel in een vechtsector die zich nog moet uitkristalliseren, of dat de bezorger beter af is met een typische excel-manager.

    Leuk stuk AJ.

    Bovenstaand einde van je stuk is echter niet de echte vraag, er zijn immers heel veel meer keuzes. Wat wel duidelijk is, is dat Groen de RvC onder de bus heeft gegooid door te stellen dat hij zich niet laat coachen. En daarmee nog meer ook zichzelf.

    Uiteraard treft daarbij de RvC zelf meer blaam, die vertegenwoordigt formeel de aandeelhouders en had aan de bel moeten trekken. Dat Nuehn daarbij niet goed zit is geen op zich staand feit wanneer we kijken naar zijn andere commissariaten Wereldhave (waar de VEB jarenlang geen decharge gaf) en Hunter Douglas, waar hij ook als President-Commissaris goedkeuring gaf aan de prijs waarmee de DGA het bedrijf van de beurs haalde, die meteen daarna het bedrijf voor 3x (drie keer!) die prijs doorverkocht. Een procedure aangespannen door de VEB bij de AFM loopt.

    Veel aandeelhouders zullen al vooraf gestemd hebben. Waar gister een charme-offensief in het FD Nuehn nog hoop zal hebben gegeven, een stemming is definitief...
  3. watergeus 4 mei 2022 11:36
    Een COO met wangedrag en een soort Stef Blok van de RvC's verraadt vooral een zelfingenomen soort bedrijf dat met veel neo liberaal en megalomaan bravoure denkt dat the sky the limit is. Niets te maken met goed ondernemerschap. En met een neergaande conjuctuur is ook het rondbrengen (behalve tafeltje dekje voor bejaarden en andere kwetsbaren) pure decadentie en verspilling van hulpbronnen in een wereld die daar juist zuinig op moet zijn. Laat de lemmingen(aandeelhouders) de juiste richting kiezen....
  4. [verwijderd] 4 mei 2022 12:11
    quote:

    pete67 schreef op 4 mei 2022 11:52:

    de continue stemmingmakerij van de IEX-analisten doet zijn werk weer, hier en op twitter, de algoritmes pakken het nieuws op en branden de zaak verder af, prima bezig jongens, net als bij PostNL is het plan weer gelukt.
    Weten hoe het werkt is profiteren.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links