Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Offensief of defensief: waarin zou u nú €10.000 beleggen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 2 mei 2023 22:24
    @Arend Jan, ik herinner me nog verleden jaar, ( of is het nu al 2 jaar terug in de tijd ? ) dat je bij een video, hier ergens te bekijken geweest AMG tipte, als jouw eerste tip.
    Je vertelde er zo uitdrukkelijk bij : Dit aandeel is super cyclisch, zeeeeer speculatief.
    Was je juist ?
    Neen, dit bedrijf is niet supercyclisch. 2 jaar terug een EBIDTA van iets van een 125 miljoen dollar, verleden jaar ( en na een keer of 3 de outlook verhoogt te hebben ), 342 miljoen EBIDTA, outlook voor dit jaar afgegeven, en in de voorbije Capital Markets Day, een maandje terug in Frankfurt, nogmaals bevestigt : meer dan 400 miljoen. Daar ook reeds verteld : Hun 5 jarige outlook van 500 miljoen EBIDTA gaat reeds volgend jaar ( reeds in 2024) bereikt worden.
    Dit bedrijf ( AMG, dus ) groeit gewoon door. Ze gaan tegen Q3 de eerste Lithiumhydroxide producent zijn in Europa.
    ( In gans Amerika is er ook geen enkele producent )
    Worden hiermee ook het belangrijkste aanspreekpunt voor elkeen, hier in de Europese Unie. Von der Leyen had toch zo graag , plaatselijke productie, hier in Europa zelf.
    Eerste module dus klaar in Europa, tegen Q3, er komen in totaal 5 dergelijke modules. Verteld op voorbije conference call, dat dit een toename van EBIDTA geeft per module van tussen de 60 en 200 miljoen dollar aan EBIDTA. ( er komen er 5 )
    Wat doet de koers ? Met een marktkapitalisatie van minder dan 1 miljard, gaat het bedrijf dus meer dan 400 miljoen EBIDTA leveren dit jaar.( en 500 miljoen in 2024 ) - ( lijkt me een erg magere waardering )
    Bedrijf in middelpunt van de energie transitie, thema blijft nog wel een 10 tal jaartjes de media overheersen.
    Beleg hierin. Het aandeel staat zo laag. Energie transitie, met de bijhorende opslag van energie / batterijen dus is essentieel, noodzakelijk voor de gehele wereld. Lithium is er broodnodig voor. En zo goed als alle autofabrikanten hebben de jacht / zoektocht ingezet, op dit witte goud, lithium genaamd.
    Ik vermoed dat velen dit bedrijf nog niet zo kennen. Blijven er van uitgaan dat het cyclisch is. ( supercyclisch ?? ), maar dit bedrijf groeit gewoon jaar per jaar onverdroten door. Na het klaarkomen van de 5 modules lithiumhydroxide, op hun site in Duitsland / Bitterfeld gaan ze naar een EBIDTA van meer dan 800 miljoen dollar per jaar.
    Wie biedt meer ? Welk bedrijf heeft meer kansen ? Biedt meer kansen ? - En dan zo laag noteren. Goedkoopste fonds op het Damrak.
    Onverdiend. Trekt wel bij. Moet ook, want anders verdwijnen ze gewoonweg. Gaan opgeslokt worden door een speler die er beslist wel brood in ziet. En jammer dan, want andermaal zal een mooi bedrijf van de beurstablellen verdwijnen.
    LR
  2. WinstPercentage 2 mei 2023 23:21
    Onward Medical - Prachtig Eindhovens bedrijf dat dwarslaesiepatiënten wil laten lopen, Zeer veel koers potentie omdat ze nu nog relatief in de kinderschoenen staan. Huidig gemiddeld koersdoel: €15,03 Potentie 213% hebben verschillende aanvragen lopen en al positieve resultaten laten zien bij proef patiënten. Voor de duidelijkheid geen farmaceut die medicijnen maakt maar elektronische apparaatjes maakt welke geïmplanteerd worden bij patiënten.

    Verdere turn-around kandidaten welke ik kansrijk acht mits de rente weer wat daalt:
    Ebusco - Mits ze de opschaling van productie kunnen realiseren.
    Vonovia vastgoed en als spreiding Xior student housing er bij nemen.
    Stora Enso - Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker, heeft reeds harde klappen gehad.
    Fastned - Iedereen rijd straks elektrisch en zal dus ergens moeten bijladen..
    Mithra Pharmaceuticals - Puur speculatief kan hard stijgen maar kan ook zomaar naar 0 ? wel een kansrijke overname kandidaat rond deze niveaus.

    Verdere suggesties opmerkingen? Ik ben erg benieuwd naar je visie !
  3. Chris 3 mei 2023 01:03
    Ha AJ!
    Wat leuk om deze vraag in de groep te gooien. Ik heb misschien een suggestie voor als je echt iets ‘geks’ wil doen.

    Stel je kiest een aandeel uit één van de andere suggesties en vraagt vervolgens een collega technisch analist om een instapmoment en uitstapmoment te bepalen. In het ergste geval heb je een aandeel die je toch wel wilde hebben. Het ‘geks’ zit hem in de geheel andere manier van aanvliegen als zijnde een fundamentele man.

    Levert vast een mooi verhaal voor de podcast. ;-)
  4. forum rang 7 wiegveld 7 mei 2023 15:44
    Wat staat laag?
    - ETF voor Aziatische landen als Indonesie, Vietnam Phillipijnen en Thailand
    - zonnenergie: Enphase is fors gedaald op Q1 maar lijkt mij tijdelijk en de directie ook, die kochten massaal bij .
    - goud maar mss. Ben je te laat.
    - societe des bains de mer de Monaco. De rijkaards leven door en die betalen mega voor de hotels appartementen en casinozaken. Grootste deel ks van de royals aldaar. koers net onder de €100. BAIN.PA na magere jaren nu K/W van 2,54.
    (Yahoo) Ik schat in dat t makkelijk dubbelcijferig hoog kan worden dr komende periode. Risico onleefbaar klimaat ligt verderweg dan 10 jaar schat ik in.
37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links