Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hard werken is verwende Nederlander vreemd'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 december 2011 17:36
    Het niveau van de Rotterdamse Erasmus Universiteit krijgt nmm weer een knauw doordat zo'n onbenul dit minderwaardig gepruts als een serieus onderzoek naar buiten brengt.
    Alleen al de uitspraak dat het beeld van de hardwerkende Nederlander niet meer bestaat!!!
    Nou beste jongen: "Dat beeld bestaat nog wel".
    Maar kennelijk ken jij het verschil niet tussen hard werken en veel uren werken.
  2. dividendbelegger.nl 5 december 2011 17:43
    Uren zijn niet maatgevend. Het gaat om de arbeidsproductiviteit. We werken welliswaar minder maar ons werk is van een hogere kwaliteit. Het levert ons veel meer op per uur. De weinige uren dat we werken laten de kapitalisten ons ook nog keihard werken. In China is veel laagwaardig werk dat alleen maar gedaan kan worden doordat de uurlonen laag zijn.
  3. [verwijderd] 5 december 2011 17:49
    Het is veel te aantrekkelijk om minder te doen omdat het sociale vangnet dit aantrekkelijk maakt.
    Leg het vangnet wat lager en een hoop mensen die maar een beetje werken zullen of meer gaan werken of stoppen en de werkeloze die kiest om werkeloos te zijn omdat werken maar een fractie meer opleverd of zelfs in sommige gevallen minder zullen werk gaan zoeken of voor minder kiezen.
    Zo hou je als overheid flink wat geld over, komt er heel wat verborgen werkeloosheid bovendrijven en kan een gedeelte van dit geld gebruikt worden om de schrijnende gevallen te steunen.
    Want de werkelijke werkeloosheid ligt in nederland veel hoger maar die zitten veel te makkelijk in een regeling vollefig betaald door de mensen die zich kromwerken.
    Zoals die grote groep jongeren die nu onterecht de wajong regeling is ingeschoven, belachelijke voorbeelden waar de betreffende ambtenaren voor gestraft zouden moeten worden.
  4. [verwijderd] 5 december 2011 18:20
    Misschien hebben wij nederlanders al jaren door, dat hard werken helemaal niet loont omdat onze belastingcentjes aan asociale bevolkingsgroepen op gaat en hersenloze bestuurders die als het een beetje moeilijk wordt uit de politiek stappen,inclusief oprotpremie.
    De grote jongens houden elkaar lekker uit de wind terwijl de gewone man moet blijven zwoegen om de eindjes aan elkaar te rijgen.
  5. [verwijderd] 5 december 2011 22:11
    Nou, ik herken me er wel in.

    10 jaar geleden, ja, toen werkte ik nog hard.

    De laatste jaren vreet ik steeds minder uit, maar krijg hetzelfde betaald !!! Weinig tot geen opslag, ook amper inflatiecorrectie. Maar nog steeds werk ik niet naar dat ik verdien ! En volgens mij ... ben ik niet de enige.
  6. [verwijderd] 6 december 2011 08:35
    quote:

    dividendbelegger schreef op 5 december 2011 17:43:

    Uren zijn niet maatgevend. Het gaat om de arbeidsproductiviteit. We werken welliswaar minder maar ons werk is van een hogere kwaliteit. Het levert ons veel meer op per uur. De weinige uren dat we werken laten de kapitalisten ons ook nog keihard werken. In China is veel laagwaardig werk dat alleen maar gedaan kan worden doordat de uurlonen laag zijn.
    Dit gaat allemaal veranderen. De middenklasse wordt steeds groter, rijker en krijgt steeds een grotere mond. De chinezen zijn niet meer alleen goed in produceren maar ook steeds meer in ontwikkelen. China werkt niet alleen meer voor de externe markt maar ook voor hun interne markt. China koop steeds meer kennis. Wij hier in Nederland gaan dit merken. Het gaat er steeds meer toe doen hoe Chinezen naar ons kijken en hoe wij hier op gaan reageren.

    Kijk naar onze deeltijd banen, hypotheekrente aftrek, huursubsidie en AOW! Chinezen begrijpen dit niet. Het lijkt een beetje op hoe wij naar Grieken en Italianen kijken.
  7. Ruud100 6 december 2011 09:21
    De constatering op zich is meer dan juist, alleen de conclusie dat het aan vrouwen en deeltijders ligt is onjuist. Een steeds groter deel van de bevolking werkt helemaal niet meer en is ook niet van plan ooit nog aan de slag te gaan. Werkelijke oorzaak is de stille tweedeling in de maatschappij waarbij een groot deel van de bevolking meer uren per jaar moet werken en ook meer jaren moet werken tot het pensioen en een enorme en groeiende groep die het aantal gewerkte uren per jaar stabiel houdt op 0 uur.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links