Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Mogelijk tegenbod op TNT van FedEx'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2012 23:04
    De in Amerika verhandelbare ADR van TNT Express waar normaal nog geen 200.000 stukken in om gaan per dag ging vandaag natuurlijk met flink volume van 17,2 miljoen stukken 55% hoger.
    Omgerekend met een dollar RT op 1.316 is dat een koers van 9,60 euro (vandaag slot 6,34 euro) dus reeds boven het afgewezen bod wat duidelijk maakt dat er van speculatie van een mogelijk hoger bod en/of een tegenbod van een andere partij als FedEx reeds sprake is.

    Ook de koers van PostNL die een groot belang hebben in TNT Express en juist in de problemen kwamen met hun eigen vermogen toen de koers van TNT onder de 5 euro ging zal hier flink van kunnen profiteren want met een koers van 9,60 euro is het belang wat PostNL heeft in TNT Express alleen al 4,47 waard en dan krijg je de rest van het bedrijf gratis. Koers sloot vandaag rond de 3.30 euro.
    Verwacht dat PostNL dan ook flink zal reageren maandag en omdat dit al 4,47 cash is voor PostNL en alle problemen oplost waar het bedrijf mee zat (mogelijk negatief eigen vermogen bij lage koers TNT Express EN pensioen gat waar wat aanvulling op termijn nodig zou kunnen zijn en waar komt dat geld vandaan...) zou deze koers eindelijk weer eens een normale waardering kunnen krijgen die in procenten zou kunnen betekenen dat de koers nog harder kan gaan dan TNT Express, klinkt mogelijk raar maar dat is het niet.

    Samen ook een flinke boost voor de AEX, voor elke euro die TNT of PostNL stijgen stijgt de AEX ongeveer een half punt dus dan zijn maandag wel een punt of 3 alleen al van deze 2 fondsen.

    Mogelijk snel een plekje voor Imtech in de AEX, ook goed voor het dividend rendement van de AEX want TNT Express is geen dividend fonds en Imtech in ieder geval een stuk meer, mogelijk nog te snel voor de grote komende herweging na de maart expiratie maar wie weet.
    Imtech gaat ex dividend in de april expiratie maar dat is waarschijnlijk interessanter voor de professionals.

    Maar niet vreemd natuurlijk dat er weer geshopt wordt in de Nederlandse fondsen nadat deze zo ver zijn achter gebleven bij de internationale gemiddelden.
    Denk dat een voor TNT acceptabel bod rond de 11 euro zal moeten liggen en ik denk dat die ruimte er ook nog wel is voor de koper(s).
  2. [verwijderd] 18 februari 2012 10:42
    quote:

    lampie1977 schreef op 18 februari 2012 07:43:

    Hans, zou jij post nl maandag nog bijkopen of vanaf blijven?
    je kan nog iets proberen in de opening met een limiet order, market is gevaarlijk want het kan van alles worden afhankelijk van hoe hard de shirters in dit kapot geshorte fonds rechts omkeer maken of moeten maken en dan heb je nog de profs met februari expiratie die huilen of lachen en maandag wat zullen moeten.
    Bepaal je eigen limiet, leg dat in, opend het er ruim boven dan cancellen want je wil niet sitting duck zijn mocht er iets anders gebeuren waardoor de koers daalt.
    Succes
  3. [verwijderd] 18 februari 2012 12:03
    Eindelijk dan toch. Toen ik vorig jaar puttjes TPO (dec € 16,00) schreef veronderstelde ik dat na de splitsing de koers van beide ondernemingen wel zou oplopen. Maar nee, de koersen stortten in. Maandag is er dus een dikke kans om de puttjes - gedeeltelijk - te elimineren. iet alles, want wellicht gaan de koersen nog stijgen als er een ander bod komt. Even de kat uit de boom kijken, maar niet te lang wachten.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links