Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draghi drukt Spaanse en Italiaanse rente

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juli 2012 13:45
    winner, volgens mij maak jij zo even 10% verlies op je rekensom hoor... Verder weet je de rest van het sommetje niet, hoeveel het ons bespaard heeft in paniekzaaierij, escalatiepreventie et cetera. Ik vind het wel lollig dat de markt tegenwoordig elke strohalm aangrijpt om maar weer even blij te kunnen spelen, er heerst nog steeds de overtuiging (zie ook Bas en z'n TA) dat het gemiddeld omhoog moet. Voor de middellange termijn is dat op z'n minst betwijfelbaar.
  2. merron 26 juli 2012 13:45
    pfff , zoveel geld bestaat er helemaal niet om de euro te kunnen redden , zonder vertrouwen lukt het namelijk nooit!
    Em meneer draghi vergeet 1 belangrijk detail , we vertrouwen die hele corrupte europese politici niet meer , allemaal egotrippertjes die maar om de hete brei heen blijven draaien!
    Het word gewoon tijd voor een hele grote schoonmaak!
  3. Wij Rosario 26 juli 2012 13:50
    Hoeveel betaalt hij zelf persoonlijk? Dat beurshandelaren en de wat dommere burgers en politici nu nog steeds niet in de gaten hebben dat deze Draghi hen een letterlijke sigaar uit eigen door geeft. Met andere woorden al die goede plannen die niets uithalen op langere termijn (meer dan 2 dagen) moeten we wel allemaal zelf betalen.
  4. [verwijderd] 26 juli 2012 13:54
    Belachelijk onacceptabel dat zo iemand dit zo kan zeggen want het mag toch niet zo zijn dat hij dit kan nakomen want dat zou dan betekenen dat wij dadelijk opgezadeld worden met honderden miljarden aan zuid europees papier extra zonder dat zij in staat zijn om uit hun eigen problemen te komen mede omdat ze niet daadkrachtig genoeg optreden omdat anders het volk tegen ze stemt.

    Dus het is uitstel en niets anders wat straks alleen maar voor een nog grotere knal gaat zorgen maar dan nog veel meer ten kosten van onze spaar centen en pensioenen en daar gaan we nog decennia veel hogere belastingen voor betalen.

    Please, kan iemand mij zeggen hoe ik hier het beste een halt toe kan roepen en dat moet dan helaas ook nog binnen de wet anders was de oplossing makkelijker.

    Iemand?, ik ben er compleet klaar mee
  5. [verwijderd] 26 juli 2012 14:13
    Ben in Spanje bij de schoonfamilie en een ding is mij wel duidelijk na wat gesprekken met Spanjaarden en Spaanse politici, de ECB kan Spanje niet helpen, omdat de problemen in Spanje toch eerst door Spaanse politici, ondernemers en de autonome gebieden zelf moet worden opgelost. Dat vergt een mentaliteitsverandering op grote schaal in Spaanse gelederen. Iets waar je met geld niet tegen op kan smijten. De todas euforie kan dan ook alleen maar tijdelijk zijn. Het dieptepunt is in Spanje nog lang niet bereikt en een einde aan de crisis? Ik denk dat een oplossing verzinnen in ieder geval niet van buiten Spanje moet komen, maar intern uit Spanje. Als dat niet gebeurt is het allemaal geld over de balk.
  6. [verwijderd] 26 juli 2012 14:18
    Die hele opmerking van Draghi is een vrijbriefje naar Italie en Spanje om juist nog minder te hoeven doen of in ieder geval niet meer te gaan doen want ze worden toch gered want hun wcpapier kopen is nodig om dit zinkende schip nog net drijvend te houden.

    Draghi zet de hoos machine nog even vol open om zo nog even wat tijd te kopen met ons geld om dit over te boeken naar Italie en Spanje waar dit weer verdwijnt in niets en je kan dadelijk niets terug claimen zodra zij defaulten wat ze zeker gaan doen want het probleem wordt helemaal niet opgelost op deze manier en geld printen maakt het probleem juist alleen maar groter.

    Behalve dat wij een schuld boven ons hoofd krijgen gaat ook nog eens de rente op deze schuld dadelijk flink omhoog want wie gaat dat allemaal betalen en dan komt de markt straks ook keihard achter ons aan......

    Please Den Haag, trek de stekker er uit, ik wou dat ik het zelf kon doen.
  7. [verwijderd] 26 juli 2012 14:19
    Dom-dom: echter probeert men vooral de eigen portemonee te redden, tijdelijk dan, want al die koersdalingen dankzij het zuiden hebben ons nu al miljarden gekost. Goede bedrijven die voor de helft van de prijs van de hand gaan, gewoon omdat niemand het geld erin durft te stoppen.
    Spanje zal uiteraard zelf iets moeten veranderen, het enige wat Draghi (en Rutte, en de rest) koopt is tijd. Tegen een hoge prijs, maar die wordt pas na die tijd betaald. Tot die tijd kunnen ze nog even goed verdienen, zodat de klap voor de slimmere medemens minder hard aankomt.
  8. [verwijderd] 26 juli 2012 14:33
    quote:

    FrancisFox schreef op 26 juli 2012 14:19:

    Dom-dom: echter probeert men vooral de eigen portemonee te redden, tijdelijk dan, want al die koersdalingen dankzij het zuiden hebben ons nu al miljarden gekost. Goede bedrijven die voor de helft van de prijs van de hand gaan, gewoon omdat niemand het geld erin durft te stoppen.
    Spanje zal uiteraard zelf iets moeten veranderen, het enige wat Draghi (en Rutte, en de rest) koopt is tijd. Tegen een hoge prijs, maar die wordt pas na die tijd betaald. Tot die tijd kunnen ze nog even goed verdienen, zodat de klap voor de slimmere medemens minder hard aankomt.
    Inderdaad zoiets. Want als Spanje er niet in slaagt dan zijn de rapen gaar. En om eerlijk te zijn, dan cultureel zit dit diep en een radicale Spaanse omslag zie ik er niet komen. Verdien het geld nu, zolang het nog kan. Deklap gaat vroeg of laat komen. Echt daar ben ik als halveSpanjaard van overtuigd. Spanje zal gewoonweg niet in staat zijn met een tong te spreken, de corruptie tegen te gaan. En het volk wordt opstandiger, want dat wordt door hun leiders belazerd.
  9. [verwijderd] 26 juli 2012 14:44
    quote:

    france schreef op 26 juli 2012 14:37:

    Draghi heeft gisteren zijn vrinden bij Goldman Sachs ingeseind, he jongens kopen want morgen ga ik een orakel afkondigen, dat wordt booming bussines en dat werd het dus ook, Goldman sachs weer een miljardje rijker and rules the world een stukje steviger.
    Dit is ook zeker voorkennis geweest want de afgelopen dagen hebben we een hoop verslechtering gezien waarop de beurs nogmaal vele procenten op omlaag zou zijn gegaan.

    De weekend berichten mbt griekenland en natuurlijk later de bevestiging dat griekenland hopeloos achterloopt met zijn hervorming.
    Dit is dus werkelijk een probleem wat dan weer gesust werd met woorden van Almunia van Spanje met dat we Griekenland maar weer wat geld moeten geven maar dat is puur spaans eigen belang en effectief bekeken betaald spanje helemaal niet mee want zij hebben niets extra te verliezen.

    En dan natuurlijk het record op record rente verhaal van Spanje, de verhoging van de margin requirements van LCH clearnet op deze zooi.

    Spaans en italiaanse regio's en steden die ook nog eens geld nodig hebben.

    Nee we stonden vlak voor dit bericht bijna onveranderd en toen kwam Mario.

    Echt wel toeval allemaal.

    Een miljardje rijker??, dit gaan om gigantische bedragen en die moeten straks dan weer even toe worden gevoegd aan de saldi op de eilandjes hier en daar buiten het zicht en werkgebied van welke belasting dan ook.

    Lang leve de elite.

    Maar Den Haag moet zich toch echt zorgen gaan maken want tot voor kort waren wij exclusief hun melk koe en dat ging nog rustig met de hand maar nu legt Draghi eventjes de nieuwste machine er aan want het volume moet omhoog....... MOOEOEOEOEOOEOEOEOEOE!!!
  10. Mr sponge 26 juli 2012 14:50
    Ik zie niet in hoe dit nog goed kan aflopen.
    De sinterklazen struikelen over elkaar heen om geld weg te geven aan de Z-EURO landen. En wie gaat straks de rekening betalen juist de landen in noord europa.
    En onze politiek maar ja knikken en pootjes geven.
    Dit moet een keer eindigen met een klapper. Maar wat ik me daarbij moet voorstellen weet ik nog niet. Heel Europa failliet? oorlog? of iets anders? Geen idee. Maar de spanning tussen de landen begint steeds verder op te lopen.
  11. Mr sponge 26 juli 2012 16:11
    quote:

    Dom-dom schreef op 26 juli 2012 15:02:

    Ik ben absoluut anti PVV, maar denken erover om er toch op te stemmen. Dit europagedoe begint uit de hand te lopen. Ik ben steeds meer voor stoppen, ook nu ik steeds meer Spanjaarden hoor over stoppen met de euro.
    Ik zit met precies hetzelfde probleem.
    De enige mogelijkheid is stemmen op de PVV of SP.
    De SP zal wel overlopen als ze in de regering komen.
    Alle probleemlanden gaan failliet en stappen uit de Euro. Ze kunnen vervolgens weer een nieuwe start maken. De overige landen blijven met de problemen zitten. Die staan namelijk overal voor garant!

    Neem nou Griekenland.
    Die hebben enorm veel geleend.
    Hun spaargeld hebben ze al lang van de spaarrekening afgehaald en in een Zwitserse kluis gelegd.
    Vervolgens gaan ze failliet en beginnen ze weer zonder schulden en kunnen ze mondjes maat hun zwarte spaarcentjes weer gaan ophalen.
  12. [verwijderd] 27 juli 2012 10:10
    Ik vindt de PVV in staat om meer kwaad dan goed te zaaien, dus geen stem voor deze tegen-alle-fatsoen-in partij. Er zijn voldoende andere waar je een stem kwijt kunt die vervolgens niet meer bij de KK-partijen terechtkomt.
    Het gaat niet daarom, dat jouw partij van keuze een regering moet kunnen vormen, het gaat erom een signaal te geven aan de mannen in het donker achter de partijen dat het over en uit moet zijn met hun spelletjes.
    Absoluut verkeerd zal het zijn om zijn stem niet uit te brengen.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links