Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Never waste a good crisis..

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 zeurpietje 16 augustus 2013 12:26
    dat de Blackbarry CEO mogelijk 55 miljoen krijgt als hij zijn bedrijf verkoop is natuurlijk waanzin, laten we dat voorop stellen.
    Dat de prestatie van een CEO wordt gekoppeld aan de beurskoers is volgens mij ook geen maatstaf. Hoe was het met het bedrijf gegaan als er een andere CEO had gezeten, was het dan misschien allang failliet geweest en heeft hij derhalve toch een goede prestatie geleverd? Vaak moeilijk aan te tonen. Maar dan nog, 55 miljoen slaat nergens op.

    Wat betreft de cursus twitteren, petje af voor het bedrijf die dergelijke cursussen kunnen verkopen. Het verkopen van lucht loont dus nog steeds.
  2. rusandjon 16 augustus 2013 13:07
    This is on the same level as stealing. What sort of reward is this for NOT doing what is expected from the ceo. If a surgeon operates and the operation is a disaster, he can be sued for millions. When this guy operates and leaves a disaster, he gets $55million.!! This is nothing short of criminal, and, the people who were responsible for drawing up his contract, also should be NAMED and SHAMED. Let investors recognise these highly paid people who are dangerous for a company, and avoid them. Why are we afraid to expose these incompetent screw-ups?
  3. forum rang 4 ischav2 16 augustus 2013 13:23
    Goed stukje Arend Jan! Ik ken ook iemand in mijn omgeving die adviezen verstrekt aan overheidsorganen. Als je met de persoon in kwestie over wat ze nu precies adviseert.... De antwoorden die ik krijg is 1 wollig verhaal. Wordt echt hoogste tijd dat de bezem door het overheidsapparaat gaat! Men realiseert zich blijkbaar niet dat ze betaald worden uit belastinginkomsten...
  4. Julian247 16 augustus 2013 13:58
    Die 55 miljoen voor Torsten Heins is meer dan terecht en wel hierom:

    Hij moet ervoor dat de overnemende partij het bedrijf zonder slag of stoot in handen krijgt. Lukt dat, dat levert dat de nieuwe eigenaren een (waarschijnlijk) een veelvoud daarvan op. Dus hebben ze er graag 55 miljoen voor over. En waarom krijgt Heinz dat en niet de doorsnee-ontwikkelaar bij Black Berry? Omdat Heinz de enige is die die invloed heeft.

    Overigens noemen wij een dergelijke handelswijze, wanneer die voorkomt in Afrika of pakweg Tadzjikistan, gewoon omkoping dan wel corruptie. Maar in het Westen is dat legaal.

    En laten we eerlijk zijn, van die 55 miljoen gaat hopelijk meer dan 60% naar de belastingdienst. Graaien we toch nog allemaal een beetje mee...
  5. Dr Roeland Bos 16 augustus 2013 14:36
    Helaas zijn er nog heel wat bedrijven die hun strategie, beleid, interne organisatie en marktbewerking niet hebben aangepast aan de (mede) door deze crisis fundamenteel gewijzigde omstandigheden. De leiders van die bedrijven veronderstellen kennelijk dat als na deze crisis de omzet weer aantrekt de ellende geleden is. Maar die leiders vergeten dat het na deze crisis "it will never be the same". Er staat ons dan ook na deze crisis ons nog veel ellende te wachten.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links