Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Werkloosheid piekt volgend jaar'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 andre68 3 december 2013 11:52
    En ondertussen de poorten open voor Bulgaren en Roemenen. En die komen niet de banen inpikken van Binnenhoffers, direkteurtjes en bestuurders van zorgverzekeraars, WOCO's, energiebedrijven, spoorwegen en andere zichzelf rijkelijk belonende en elkaar de bal toespelende veelal geprivatiseerde "onmisbaren"*

    *Nee, dit zijn vaak de "Eurofielen" die binnenstroom van nieuw voetvolk verwelkomen. Hun eigen vette baantjes worden niet bedreigd. Integendeel, de massa, het klootjesvolk, degenen die via te hoge belastingen, te hoge premies en te hoge tarieven zonder goede marktwerking (kartel) hun vette salarissen mogelijk maken, die massa wordt vergroot.

    Of gaan we het straks zien gebeuren dat een getalenteerde Bulgaar direkteur wordt van een Vestia of dat een Roemeen D66-er Rogier van Boxtel opvolgt als hotemetoot bij een zorgverzekeraar.........?

  2. [verwijderd] 3 december 2013 11:59
    Waarschijnlijk, en anders in 2015...16 maar niet later dan 17 tenzij het 18 wordt...., ach dat zit er allang weer iemand anders in Den Haag de tent om zeep te helpen.

    Hoor dat BNP nu verwacht dat de ECB in 2014 ook QE gaat doen.

    Dat betekend alleen maar een compleet gebrek aan kopers van de staatsobligatie bubbel, en terecht natuurlijk, die mensen doen dat met hun eigen geld.
    De ECB heeft hier natuurlijk minder moeite mee, met het geld van de landen en dus de burgers van die landen kan onbeperkt gesmeten worden tegen de laagste risk/reward, doel heiligt de fin. middelen.
    En over niet al te lange tijd nadat het fout is gegaan doodleuk verklaren : wir haben es nicht gewußt.

  3. taurus86a 3 december 2013 12:18
    Dat de werkloosheid ooit weer onder het niveau van 2012 komt, daar durft men geen uitspraak over te doen. Persoonlijk denk ik, dat dit bij ongewijzigd beleid, niet meer het geval zal zijn totdat alle vóór 1955 geborenen met pensioen zijn gegaan. Maar met de toename van de armoede bij velen en tegelijkertijd de snelle toename van de rijkdom bij de rijkste 500 Nederlanders, zou ieder voorspellend rapport een voorbehoud moeten bevatten t.w. ´Een sociale steekvlam voorbehouden´.
    2002 (Pim F) heeft ons geleerd, dat één incident de sociale- en politieke rust, die in de rapporten verondersteld wordt, volledig op zijn kop kan zetten.
    Als ´Arm tegen Rijk´ dan een thema wordt, dan kan alles er na enkele jaren drastisch anders uitzien.
  4. [verwijderd] 3 december 2013 13:08
    De bank rekent erop dat het komende herstel vooral te danken zou zijn aan de uitvoer die kan profiteren van de wereldwijde economische groeiversnelling.
    Echter, die uitvoer is grotendeels te danken aan(Groothandels) bedrijven die steeds internationaler opereren. Hierdoor wordt groei (en dus de positieve cijfers...) voornamelijk gerealiseerd via wederuitvoer.
    De grootste uitdaging voor Ned.; de werkloosheid (volgens Asscher) wordt hiermee helaas nog niet bepaald aangepakt.
    Ter illustratie:
    Op Maasvlakte 2 wordt de nieuw te bouwen overslagterminal van Rotterdam World Gateway (RWG)een geheel geautomatiseerde containerterminal. Van automatisch gestuurde kranen tot en met het horizontale transport van de containers naar de automatische stack (tijdelijke opslag). Dit horizontale transport gebeurt door 59 computergestuurde voertuigen (AGV's).
    Laten we hopen dat de realisering van dit alles nog Ned. banen oplevert.
  5. [verwijderd] 3 december 2013 13:38
    Wereldwijde economische groeiversnelling...

    Die moet dan wel op eigen economische benen kunnen staan en niet door steeds meer centrale bank en overheids schulden + de landen waarvan een hele mensen nog steeds denken dat die wel ff de kar trekken draaien ook niet zo lekker meer, zoals vanmorgen ook weer duidelijk werd met Brazilië wat Q3 QonQ -0,5% draaide na een +1,5% nog in Q2, verwachting was overigens ook voor een daling maar van -0,3%.

    De echte economie gaat een keer de overheden en centrale banken terug fluiten voor al hun 'economische experimenten' zoals ze het zelf noemen waarvan QE wel het ergste is en dan is het helemaal erg dat als gebleken is dat QE nauwelijks werkelijk bijdraagt aan de economie om het vervolgens veel groter te gaan doen.

    Je zou bijna denken dat die mensen bij de centrale banken helemaal gek zijn of niets van economie snappen, maar dat is nog het ergste, ze snappen het maar al te goed, ze weten precies waar ze mee bezig zijn, het uitzuigen van de massa, printen van waardeloos papier en hiermee assets kopen tot het zootje klapt en dan hebben wij chartaal en giraal geld waar we niets aan hebben en zij de assets..... wat zou jij liever hebben....

    Een niet gemanipuleerde economie had dit allang recht getrokken door vraaguitval vanwege wantrouwen en dus had dan de rente omhoog gemoeten.
    Maar die vraag uitval vangen ze dus op door onbeperkt opkopen door centrale banken en voor dat geld staan wij ook weer garant, dus we willen het niet zelf kopen omdat het risico te groot is en dus willen we meer rente willen we het overwegen maar in plaats daarvan gaat de ECB tegen juist historisch ultra lage rentes het hele zootje opkopen waar wij garant voor staan en als bonus levert ons spaargeld niets meer op en verdampt door de wel (nog) aanwezige inflatie en vernield het onze pensioenen.

    En niemand in Den Haag die een keer vragen gaat stellen...., nee we krijgen ons geld terug met rente.... en dat soort onzin.

    Heb je alleen Wilders als beste alternatief, en dat zegt genoeg over de rest, die uit de Euro wil zodat je de schade nog zou kunnen beperken maar dat gaat natuurlijk ook niet gebeuren want dat past niet in het plan van de elite desnoods gaat hij Fortuyn achterna, dat regelt de elite ook nog wel ff.
  6. [verwijderd] 4 december 2013 10:06
    Ach, wat denken jullie van het dood kapitaal dat ergens verstopt zit en op de bank staat dat zijn honderden miljarden. de pensioenfondsen alleen al bezitten 1000 miljard aan kapitaal wi moet dat straks gaan opmaken Moeten we dan nog aan werkverschaffing gaan doen, vandaag achmea die weer duizenden mensen overboord gooit en dat gaat zomaar door,dit alles komt door het digitaal bankgebeuren daar waar al het mensenwerk nu uit handen wordt genomen Als je iets moet weten over je verzekering hypotheek en dergelijke dan kun je straks niet meer bellen maar dan moet je een e-mail sturen,die automatisch beantwoord wordt,met alle gevolgen van dien dat je geen goed antwoord terug krijgt Ook voor het millieu is het beter want de mensen die s''morgens vroeg naar hun werk razen die zorgen ook voor files enz.Dus we hebben een begin gemaakt met de in de jaren zeventig voorspelde lot van de mens in tweeduizend dat de mens alleen nog maar hoeft te consumeren want al het werk wordt gedaan door machines en computers,overigens het werkvolk dat nog echt handwerk vericht die zullen altijd nog wel nodig zijn ook in het jaar 2525 waarover een lied is gemaakt in jaren 1970
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links