Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Dividend meevaller bij ING'

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:00 ING Groep legt aandeelhouders in de watten
  2. 09:28 Beursblik: geen zwakke plekken bij ING

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 februari 2015 10:03
    quote:

    max21 schreef op 11 februari 2015 09:38:

    Wat blijft er van de winst over als die claim van € 2,5 miljard er komt?
    Denk dat dit ook wel de vreugde tempert rond de cijfers.
    Een onzekere periode rot de uitspraak van het Europeesche hof
    Het zou een onverwacht eenmalig verlies zijn voor ING maar het blijft een eenmalige last.
    Aan de andere kant gaan ze nog flink veel geld vrij maken uit de verkoop van het resterende belang wat ze hebben in Voya en NN.

    Ze spreken ook al niet voor niets uit dat ze aan het einde van elk jaar kijken wat te doen met de overtollige kas middelen en denken aan een jaarlijkse extra kapitaal uitkering wat kan in de vorm van extra normaal dividend, een super dividend of via aandelen inkopen.

    Als ING gewoon alvast een reserve gaat opbouwen uit de vrij komende middelen uit de verkoop van Voya en NN dan hebben ze nog een paar miljard over al krijgen ze die claim van 2.5 miljard wat overigens niet waarschijnlijk is maar zo'n advocaat probeert dat natuurlijk, risk reward is enorm ook al krijgt hij maar een tiende.

    Daarnaast heeft ING nog geld genoeg om te voldoen aan elke hogere norm uit Nederland en/of europa waar geluiden steeds sterker worden om de buffer percentages nog wat omhoog te brengen.

    Alles hierboven is eenmalige impact, de terugkerende resultaten zijn erg sterk, wat wil je met zo'n rente spread en het dividend is tov de koers prima en gezien de kapitaal positie van ING makkelijk te handhaven en er is zelfs ruimte en dit is ook al uitgesproken om het te gaan verhogen.

    Dit naast het vooruitzicht van extra kapitaal uitkeringen maakt het aandeel ING op 12.50 euro niet te duur.

    Goedkoop is het ook niet allemaal maar alle aandelen zijn duur historisch gezien maar gezien wat je krijgt aan rente op spaargeld of dat je al moet bijbetalen bij obligaties is ING aantrekkelijk tov alternatieven.

    Mijn mening, ik zit long aandelen en heb daarnaast nog short puts voor de premie en op die niveaus wil ik nog wel wat aandelen erbij voor de lange termijn.

    Cheers
  2. [verwijderd] 11 februari 2015 11:58
    quote:

    carson kid schreef op 11 februari 2015 11:49:

    Historisch gezien stond ing op 25 euro en vele andere aandelen toch wel wat hoger als nu Het is mij dan ook een groot vraagteken waarom de aex zo hoog staat verhoudingsgewijs met de bubbel van 7 jaren geleden..of weten ze dat al niet meer!!!
    Er staan veel meer aandelen ING uit, dat drukt de koers per aandeel.

    Ook de samenstelling van de AEX is in de tussentijd weer flink veranderd en de wegingen van de fondsen ook.

    Je kan nu niet vergelijken met de tijd dat ING 25 euro stond want die emissie op 2.84 heeft het aandeel behoorlijk verwaterd.
    Het herstel van ING naar nu 11.50+ heeft juist flink bijgedragen aan de stijging van de AEX omdat ING een heel zware weging heeft.

  3. [verwijderd] 11 februari 2015 13:25
    Nee - dat valt mij eerlijk gezegd ook wel tegen...1% kan het eraf ?? Maar goed het is een begin en we moeten er maar "blij" mee zijn. ING zal dat dividend in de loop der jaren wel opschroeven naar ongeveer 3%+ ...iets wat meer in lijn is met wat "de markt" doet. Kwestie van (nog ffe wat meer) geduld hebben.....zucht !! Maar vind het idd wel magertjes...
  4. nestel 11 februari 2015 13:27
    quote:

    Met Effekt schreef op 11 februari 2015 12:07:

    Wouw, 1% dividend bij een financial.

    Ik begrijp het enthousiasme niet. Het dividend is in ieder geval GEEN rede om ING te kopen.
    U heeft dus helemaal GEEN idee van het, wat, waar, waarom, waarover, ING dividend...

    Fijn dat u niet wilt kopen. Ik wel.

    Die 1 %, zoals u het zegt, is over 2014. Is dus een bonus, er was NIET op gerekend. Tevens is dit percentage 40% van de winst Q4 2014. Het betreft dus een soort interim dividend over alleen ING Q4 2014.
  5. [verwijderd] 25 februari 2015 10:29
    quote:

    zepolna schreef op 11 februari 2015 13:25:

    Nee - dat valt mij eerlijk gezegd ook wel tegen...1% kan het eraf ?? Maar goed het is een begin en we moeten er maar "blij" mee zijn. ING zal dat dividend in de loop der jaren wel opschroeven naar ongeveer 3%+ ...iets wat meer in lijn is met wat "de markt" doet. Kwestie van (nog ffe wat meer) geduld hebben.....zucht !! Maar vind het idd wel magertjes...
    ja maar eerst komen de v.... aan de beurt met het opeisen van hun bonus ook al hebben ze niets gepresteerd de afgelopen jaren en als ze geen staatssteun hadden gekregen dan was ing al niet meer De beleggers komen altijd op de laatste plaats als er toch nog wat over blijkt te zijn Vandaag ook weer een lichte opdrijving van de koersen die in de lift zijn maar door winstnemingen alweer in het rood staan
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links