Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lufthansa onderuit op beurs na vliegtuigramp

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. MikeC. 24 maart 2015 17:27
    Inderdaad een zeer trieste dag voor de nabestaanden en de luchtvaart.

    Ook ik heb besloten om het aandeel te verkopen. Overdreven zeker. Aangezien ik ervan uit ga dat er geen stakingen meer plaatsvinden de eerst komende maand door dit tragisch ongeval. Verder kan het misschien de onderhandelingstafel wat versoepelen. Al zijn duitsers toch vaak objectief genoeg.
    Het risico om het op korte termijn bij te houden is me echter te groot. De "kippen zonder koppen" gaan mijnsinziens nog even door, hoe onlogisch ook, en vind het persoonlijk een slecht idee om er door vertrappelt te kunnen worden. Heb dus 10% winst genomen (aan en verkoop taksen en brokerkosten in berekend) t.a.v de beginpositie. Jammer als het toch zou doorstijgen, had het graag bijgehouden maar vind de impact van dit evenement te moeilijk om in te schatten.

    Ik ben van plan terug in te stappen nadat de verkoopgolf gepasseerd is , traditioneel gezien gaat een aandeel na een crash er de komende weken op achteruit. Ook valt af te wachten wat de oorzaak is en naar wie er gewezen wordt. Het risico is me dus te hoog in afwachting van een definitieve oplossing voor de maatschappij en aangezien we nog niet weten naar wie de beschuldigende vinger gaat gewezen worden.
  2. Cybres 24 maart 2015 17:55
    Airbus is ook in de plus gesloten, evenals de andere airlines.....zie ook zo snel niet waar die kracht vandaan komt maar ik denk dat je best nog even short kan blijven op Lufthansa...als je kijkt naar alle crashes van beurgenoteerde airlines en hun impact dan zijn ze altijd groter dan die we vandaag zien op het slot. Maar goed, de airlines lagen al wel goed door de olieprijzen e.d.

    Morgen weten we weer meer.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 10,455
    +4,72% +0,471
  2. 6,822
    -1,44% -0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links