Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kraft Heinz uitblinker op Wall Street

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. DerksVisie 18 februari 2017 19:39
    quote:

    Mick75 schreef op 18 februari 2017 15:02:

    Europa wordt leeggekocht door de Amerikanen en de Chinesen. Zeggenschap over onze eigen bedrijven hebben we straks niet meer. Drie keer raden waar de ontslaggolven het eerste zullen plaatsvinden.
    Inderdaad en de grote reden hiervan is dat onze bedrijven veel te laag worden gewaardeerd op de beurs. Dezelfde soort Amerikaanse bedrijven zijn miljarden meer waard in Amerika dan is het niet gek dat zij op koopjesjacht gaan. En na de overname stijgt het aandeel in Amerika gewoon weer door want het blijkt toch eigenlijk heel erg goed te gaan met Unilever. Slimme beleggers zoals Warren Buffet hebben dit door en laten daarom kapitaal beschikbaar stellen.

    Eigenlijk heeft de NL-beurs ook een zeer vermogende investeerder nodig zodat de bedrijven de juiste waardering krijgen wat uiteindelijk weer goed is voor onze eigen economie.

    Arend-Jan Kamp blijft schrijven dat de AEX schreeuwend duur is. Dit lijkt mij juist het tegenovergestelde dat de AEX altijd goedkoop is geweest en de laatste jaren eindelijk wat begint omhoog te gaan maar nog lang niet bij een juiste waardering is.

  2. forum rang 7 Kaviaar 18 februari 2017 19:42

    Mogelijk sprake van voorkennis bij bod op Unilever

    ? 18/02/2017
    ? Job Nijsen

    Unilever heeft een overnamebod van zijn Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz van de hand gewezen.

    Een aantal rijke beleggers, waaronder Warren Buffett en investeringsmaatschappij 3G Capital, proberen een megaconcern te vormen.

    Het Brits-Nederlandse Unilever vindt de geboden prijs van 143 miljard dollar – dat gisteren werd gedaan – veel te laag en ziet absoluut geen voordelen in een fusie.

    Er wordt ook gevreesd dat de Amerikanen enkel uit zijn op winst voor de korte termijn. Unilever heeft het bod dan ook krachtig afgewezen.

    Volgens Unilever wil Kraft Heinz de overnamesom van 50 dollar per aandeel deels in contanten en deels in eigen aandelen voldoen.

    Maar het bedrijf vindt de geboden premie van 18 procent op de slotkoers van donderdag veel te mager en raadt zijn aandeelhouders aan geen actie te ondernemen.

    Anders dan Kraft Heinz, ziet zij in het voorstel ook geen basis om verder te praten. De Amerikanen hadden eerder laten weten wel graag het gesprek aan te gaan.

    Het lijkt er verder verdacht veel op dat er sprake is van handel met voorkennis. In de dagen voor het overnamebod van Kraft Heinz zijn opvallend veel callopties Unilever verhandeld.

    Dat was ook zo bij de overname van Heinz door Berkshire Hathaway en 3G Capital.

    Woensdag werden 11.000 callopties verhandeld van in Amerika genoteerde aandelen Unilever, het hoogste handelsvolume sinds 2011.

    De koers van het bedrijf schoot gisteren na bekendmaking van het bod omhoog met een stijging van 10 procent ten opzichte van de slotkoers van donderdag.

    Daarmee trok het aandeel als AEX-zwaargewicht enkelhandig de volledige beurs uit de rode cijfers.

    Unilever is overigens in omzet bijna 2 keer zo groot als Kraft Heinz. Het heeft 169.000 werknemers en draaide in 2016 een omzet van 52,7 miljard euro.

    Kraft Heinz heeft slechts 42.000 mensen op de loonlijst en kende vorig jaar een omzet van 24,9 miljard euro.

    Marktwaardes komen wel ongeveer overeen waarbij Unilever ruim 118 miljard waard is en Kraft Heinz zo’n 100 miljard.

    Mocht de overname toch doorgaan dan zou de fusie tussen Kraft Heinz en Unilever een van de grootste ooit zijn van een (deels) Nederlands bedrijf.

    Bronnen: Financial Times, Bloomberg, Volkskrant, FD

    beurs.com/2017/02/18/unilever-geen-zi...
  3. [verwijderd] 18 februari 2017 21:22
    Zijn er wel amerikaanse overnames die voor de werknemers goed waren, met vroom en dreesman deden ze ook niks creatiefs om meer mensen de winkels in te krijgen, alleen maar vastgoed verkopen en het geld in meerwaarde er uit trekken

    Het is de taak van de overheid om hier op te treden, lopen al genoeg superrijken rond op deze aarde die hoeven niet nog meer geld te hebben ten koste van anderen
  4. notenkraken 18 februari 2017 21:26
    Refuse takeover bid.

    Dear American people, I am pleased your Unilever bid gives us the possibility to inform you about a huge problem. We as world citizens know it already. You have a president with a Peter Principle problem.

    As so I do not want the company Unilever and so my Peanut butter First, to become a part of this American problem. So I have decided to take action on the fallowing way,

    On 1 and 2 march 2017

    We, the world go for Unilever FIRST,

    We, the world will buy Heinz and Kraft as LAST second.

    I will refuse to buy my Peanut butter as a second product.
    Do know, My Peanut butter will never be SECOND.

    Many thanks and I am sure we will succeed,
    Matt.
    As I am not so strong on the internet, I would be pleased if you forward this message.
  5. forum rang 7 Kaviaar 20 februari 2017 06:02

    Kraft Heinz trekt fusievoorstel Unilever in

    Foto: ANP

    Gepubliceerd: 19 februari 2017 19:00

    Laatste update: 19 februari 2017 19:32

    Het Amerikaanse bedrijf Kraft Heinz heeft zijn voorstel voor een fusie met Unilever ingetrokken. De twee bedrijven meldden zondag in een gezamenlijke verklaring dat Kraft Heinz "vriendschappelijk heeft ingestemd" met het intrekken van het plan.

    De directie van het Nederlands-Britse Unilever had het fusievoorstel afgelopen week al resoluut van de hand gewezen. Het bedrijf zag onvoldoende strategische voordelen van een fusie en vond het bod van bijna 50 dollar per aandeel bovendien veel te laag. In totaal zou het gaan om een overnamebod van 134 miljard euro.

    Het nieuws rond de fusieplannen stuwde het aandeel Unilever vrijdag op de beurs met 13 procent omhoog. Unilever is op papier aanmerkelijk groter dan Kraft Heinz: bij het Nederlands-Britse bedrijf werken 169.000 mensen, bij Kraft Heinz 42.000. De omzet van Unilever bedroeg vorig jaar 52,7 miljard euro, meer dan twee keer zoveel als die van Kraft Heinz.

    Verder waren de befaamde belegger Warren Buffett met Bershire Hathaway en investeringsmaatschappij 3G betrokken bij de fusieplannen. De Amerikaanse voedingsmiddelenproducent verkoopt in Nederland merken als Heinz ketchup, Honig, Brinta, Venz en Roosvicee. Unilever is bekend van een keur aan merken waaronder Knorr, Omo en Becel.

    Een woordvoerster van Unilever wilde zondag geen extra inhoudelijk commentaar geven. Ze verwees naar de korte verklaring. Daarin gaven de bedrijven verder aan dat ze "groot respect" voor elkaar hebben.

    www.nu.nl/economie/4481184/kraft-hein...

    Wat een stelletje boeven! Ze hebben flink verdiend met o.a. opties e.d. !

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links