Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Even gauw dan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 7 augustus 2018 09:00
    Ahum, dat advies van berenberg over Ahold is wel het eerste advies van die partij over Ahold hoor Arend Jan.
    Dat is dus vermoedelijk een negatief bericht in opdracht, zullen we maar zeggen, tegen vergoeding, zodat berenberg wat inkomsten heeft en een andere partij wat kan proberen....
    Misschien wat vaker de positieve adviezen van belangrijke betrouwbare partijen over bedrijven publiceren, (niet weg laten zoals gisteren) en juist de verdachte negatieve adviezen 's weglaten? :-)

  2. Teleurstelling 7 augustus 2018 09:22
    En niet zo'n beetje mee ens ook, maar wel 1000%
    Vorige week stond er hier nog een analyse over Ahold, die ook deze storm van b.v. Amazon makkelijk zou overleven. Vaak aangevallen, maar altijd weer de bovenliggende partij.
    Nou zegt berenberg eens iets en hoppa er wordt fors geld verdiend door de heren.
    Net als BB vraag ik al jaren naar een eerlijke berichtgeving, of in elk geval goede journalistiek, maar het blijft helaas bij teleurstellingen.....
  3. Brulboei 7 augustus 2018 10:02
    "Borussia Berenberg gaat Zaandam volgen"
    Daar zijn we in Zaanstad niet blij mee. Dick Boer heeft nog niet eens z'n hielen gelicht of er begint al een buitenlandse partij voor gedonder te zorgen. En ach, de online verkopers in de USA: dat valt wel mee, mensen willen hun verswaren toch eerst zelf kritisch kunnen beoordelen (in de winkel dus) alvorens ze tot aankoop over gaan. Ik denk dus dat Lidl in de USA een grotere concurrent voor Ahold is dan Amazon.com.
  4. forum rang 7 ffff 7 augustus 2018 12:41
    Brievenbus, Thijsseman, Teleurstelling,

    Met echte verbazing lees ik jullie reacties. DAGELIJKS vnd je in de financiële pers een hele resem van aanbevelingen , van wijzigingen in aankoop of verkoop van aandelen. Let wel: dagelijks. Je kunt toch niet van IEX verwachten dat ze die allemaal in een rubriek opnemen….

    En dan, Brievenbus: wat heeft dat voor zin. Als je de beurzen en de aanbevelingen goed volgt dan zie je dat ze eventjes invloed hebben, zoals WELLICHT, MISSCHIEN vandaag de invloed van Berenberg op Ahold, maar dat is vaak in enkele dagen alweer verdwenen en nog afgezien van het feit dat er ondertussen weer andere analyses komen. Teleurstelling wijst daar al op: Vorige week de stellingname dat de beleggers niet zo benauwd van Amazon moeten zijn en…. vandaag Berenberg die er gewoon anders tegen aan kijkt.

    Wat is daar verkeerd aan? Het is juist steengoed totaal tegengestelde meningen/ analyses/ inschattingen te kunnen lezen en verdomd: dan moet je het zelf uitzoeken.

    Als je vindt dat het pure marktmanipulatie is: Zeur dan niet, maar profiteer ervan !

    Nyrstar is een pracht voorbeeld vorige week: Op een beroerde dag met heel beroerde verwachtingen en inschattingen: 14 procent van de koers af…. en de volgende dag weer 12 procent erbij. Tja, dat is de beurs! Die beroerde inschattingen waren dus blijkbaar wat te pessimistisch, alleen weet je dat pas 24 uur later...

    Ik zou zeggen , Heren: leer te leven met totaal verschillende analyses. Bestudeer ze en bepaal dan zelf wat je wilt doen. Maar om van een financieel medium te verlangen dat ze alleen maar publiceren wat jij graag wilt... Dat gaat te ver.

    Vandaar deze reactie.

    Peter
  5. [verwijderd] 7 augustus 2018 13:17
    Wat zal je met nieuwtjes willen doen dan…Je kunt er sowieso niets mee voor een aandeel, deze stijgt, of daalt, eerst en dan pas komt iets wat op een nieuwtje lijkt, je loopt gewoon achterop.
    Behalve als het je om sensatie gaat natuurlijk, en sensatiebakken zijn jullie nu eenmaal, da's de enige reden van/voor nieuwtjes...
  6. Brievenbus 7 augustus 2018 19:25
    Ach, zou leuk zijn indien Ahold morgen met fors meevallende cijfers komt. Dan zitten berenberg en de andere partijen die meededen aan de poging de koers fors omlaag te krijgen alsnog heerlijk fout.
    De koersreactie van vandaag was bezopen; wat dat betreft is hun opzet geslaagd....

    Gisteren liet IEX (dat echt wel ruimte heeft om ALLE nieuwe aanbevelingen te vermelden, doen ze standaard trouwens ook altijd eigenlijk, als er iets NIET vermeld wordt is dat nogal bijzonder, komt maar zo af en toe voor) 2 nogal positieve dingen over PostNL weg, koers omhoog vandaag... :-)
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links