Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Het bezoek aan de fabriek in Alfen heeft mijn mening over het aandeel veranderd"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. eric 7 juli 2023 14:31
    Nu gelukkig bevestigen de "analisten "iets wat ik hier wel vaker zeg. Het gaat niet alleen om de cijfers waar de analisten als gestudeerde kenners op los gaan . Maar het gaat ook om het bedrijf ""Als ik eerder in de fabriek van Alfen was geweest, had ik nooit een koopadvies afgegeven " in 50% vd adviezen wordt hier onvoldoende rekening mee gehouden. Men heeft wel kennis van grafieken maar vaak niet van structuren hoe een bedrijf geleid wordt . Sterker de meeste analisten zouden door hun cijfergeneuzel een bedrijf naar de klote krijgen. Dus tip zorg eens voor 1 of meerdere mensen in je advies team die een andere kijk op de zaak hebben, Ben er heilig van overtuigd dat de adviezen dan beter zullen zijn . Nu ligt hat achteraf altiid aan het bedrijf en niet aan het advies van indertijd. Das natuurlijk lekker makkelijk maar het is je taak om je abbo leden goed voor te lichten
  2. forum rang 7 wiegveld 7 juli 2023 14:49
    Niels, er zijn heel veel analisten die niet alleen achter hun spreadsheetje hun getalletjes invullen, maar die alle calls, precalls etc meemaken. Die ook bij bedrijven op bezoek gaan en bellen. nu begrijp ik veel meer van de zeperds die je maakt bij jij analyses en koersdoelen.
    Het is eerlijk gezegd wel een beetje beschamend dat veel mensen hier daarvoor betalen!
  3. JoshForValue 7 juli 2023 15:58
    Als ik eerder in de fabriek van Alfen was geweest, had ik nooit een koopadvies afgegeven "
    geen ploegendienst, veel met de hand...Tja er zijn heel veel goede en succesvolle bedrijven in NL en DE, FR etc waar dit de standaard is , ploegen is extra kosten, robotisering en automatisering ook dat hangt ook zeer sterk samen met volume en aard van het product, slap om dit als argument aan te halen Niels!
    Gewoon beter je werk doen!
  4. forum rang 4 lanciared 7 juli 2023 16:14
    "Het bezoek aan de fabriek in Alfen heeft mijn mening over het aandeel veranderd"

    Vroeger in verre tijden terug belegt in zovele Nederl. wat kleinere, of iets grotere midcap aandelen, als daar zijn : Palthe, Weyers, Welna, KNP, Proost & Brandt, Frans Maes, Otra, Nutricia, Verenigde Glas, HAL ( toen ze de boten nog in bezit hadden), Verto, Text lite, UCC, CSS, LCI, Dextron, Twentse Kabel ( Toen ze zo nog noemden) ......
    Vroeger deze aandelen gekocht / in bezit gehad. Echter nooit bij hun thuis geweest. Nooit in hun fabriek geweest.
    Niet erg. Wist niet dat het kon. Stel U voor, dat elke particuliere belegger zou vragen om eens in hun fabriek te mogen rondlopen.

    Maar mij lijkt het zonneklaar dat de kosten voor het Premium Abonnement het geld niet waard is.

    LR
  5. forum rang 7 handyman6 7 juli 2023 16:23
    Unilever lijdt een beetje aan hetzelfde euvel als oa Philips: niet ambitieus genoeg,nauwelijks uit op maximalisatie vd winst en produkten,complacent: men keutelt lekker jaar na jaar voort,leeft er aardig van en laat zich onbezwaard door branche genoten ,links en rechts inhalen....
    ASML,Asmi,Besi doen dat anders
  6. weinigmazzel 7 juli 2023 16:35
    quote:

    lanciared schreef op 7 juli 2023 16:14:

    "Het bezoek aan de fabriek in Alfen heeft mijn mening over het aandeel veranderd"

    Vroeger in verre tijden terug belegt in zovele Nederl. wat kleinere, of iets grotere midcap aandelen, als daar zijn : Palthe, Weyers, Welna, KNP, Proost & Brandt, Frans Maes, Otra, Nutricia, Verenigde Glas, HAL ( toen ze de boten nog in bezit hadden), Verto, Text lite, UCC, CSS, LCI, Dextron, Twentse Kabel ( Toen ze zo nog noemden) ......
    Vroeger deze aandelen gekocht / in bezit gehad. Echter nooit bij hun thuis geweest. Nooit in hun fabriek geweest.
    Niet erg. Wist niet dat het kon. Stel U voor, dat elke particuliere belegger zou vragen om eens in hun fabriek te mogen rondlopen.

    Maar mij lijkt het zonneklaar dat de kosten voor het Premium Abonnement het geld niet waard is.

    LR
    U moet minstens 100 jaar zijn.
  7. analyse_A3CD 7 juli 2023 17:18
    Wordt es wakker, alle adviezen ook va de concurrent in deze is één pot nat! Mooie praatjesmet elftallen e.d. maar het motto is beleggertjes stroop om de mond smeren en zoveel mogelijk abonnementen proberen af te sluiten. Zelfs tussen door met gratis 2 maanden met pro meekijken. Laat me niet lachen, beleggertjes zijn net makke lemmingen en horen graag lul verhalen!!
  8. forum rang 5 Henkie 1960 7 juli 2023 21:14
    Niels je weet niet meer dat je daar een paar maanden geleden rond liep,roepend over ploegendienst ,toen de aanvoerketen niet liep zoals het moest.Nu nog over toen rondroepen? Alles wat jij post wordt maar geaccepteerd ,ongelofelijk hoe Alfen het doet,ze doen het,ga ergens bij een andere laad palenproducent kijken,en doe dan je mond open.Alles wat jij over Alfen brengt is negatief,maar jij weet het nog niet,Alfen is meer dan een laadpalenproducent.
  9. forum rang 5 Henkie 1960 7 juli 2023 21:22
    Niels liep daar een paar mnd geleden rond,toen de toevoorketen niet goed werkte,toen had hij het over ploegendienst.Ga NU een dag op bezoek bij Alfen,als je er nog welkom bent,en ga dan blaten ,wat ben jij een waardeloze analist,met je emissie ,lees je eerst in.Of breng de waarheid hoe het draait bij Alfen.
  10. forum rang 7 Dividend Collector 7 juli 2023 21:58
    Albert Jellema was in de podcast ook niet te spreken over 'die analist' die uitgaat van een emissie bij Alfen. Ik vind dat als er zo weinig van je adviezen - die je blijkbaar m.n. vanachter je bureau schrijft - terecht komt, je best wat meer bescheiden mag zijn.
  11. Karel Finders 7 juli 2023 22:08
    quote:

    Ellyot schreef op 7 juli 2023 15:55:

    In alle openheid geeft Niels Koerts onbedoeld zijn kwalijke misser over Alfen toe.
    Nu nog minder betweterig overkomen in de podcast en AJK minder interrumperen aub.
    AJK minder interrumperen blijft een een lang gekoesterde wens. Arend Jan Kamp is vooral met de Arend Jan Kamp show bezig. Dat voortdurend interrumperen is echt irritant en komt de podcast niet ten goede. Echt jammer
  12. Mtouch 7 juli 2023 23:07
    Het bezoek aan de fabriek heeft mijn mening veranderd? Want geen automatisering, geen ploegendiensten en bij grotere bedrijven gaat het efficiënter. Ehhhmmm… HALLO! Wat had je dan verwacht? Groter betekent doorgaans ook meer overhead hè? Moet je analisten eens horen na forse investeringen en dan uitblijvende resultaten, dan is het ook niet goed. Één middagje door de fabriek gewandeld, dan is dit wel erg kort door de bocht hoor. Met ploegendiensten trek je momenteel niet echt personeel, plus dat het bij dergelijke bedrijven van deze omvang vaker wel op deze manier gaat dan niet. Apple is ook ooit in een garage begonnen. Het is een structurele denkfout om maar aan te nemen dat elk succesvol bedrijf streeft naar een zo snel en groot mogelijke groei. Het is vaak juist heel verstandig om niet sneller te groeien dan je aan kan. Je wilt immers juist ook benaderbaar blijven voor die klanten die wars zijn van veel te grote leveranciers waar bureaucratie en traagheid hoogtij vieren en de flexibiliteit ver te zoeken is. Niels trekt echt een beetje een te grote broek aan door op basis van spreadsheets en een enkele rondleiding te denken wel even te kunnen beoordelen of dit de juiste weg is. Daar doe je bovendien zo’n beetje het hele MKB mee tekort. Dat aandeelhouders het tempo van de groei niet zint, jammer dan: dan moet je opletten waar je in investeert, niet elk bedrijf is het volgende Apple.
    Dat gezegd hebbende: daarvoor zit Niels ook helemaal niet op deze plek! Hij is aandelenanalyst, als zijn analyse van het aandeel is dat je er op korte termijn niet al te hoge verwachtingen van moet hebben, om welke specifieke reden dan ook, kan niemand ontkennen dat hij misschien wel een punt heeft (dat had echter ook zonder bedrijfsbezoek en deze onnodige trap na gekund). Voor iedereen die dat niet kan hebben en het dan nodig vindt om maar op hem en IEX in te hakken: Je HOEFT niet te luisteren en te lezen hè? Wie denkt het beter te weten, wat kom je dan eigenlijk doen op IEX?
    Ik was het op dit punt toevallig niet helemaal met ‘m eens, nou, dat kan. Ik ben ook geen premium lid en heb daar momenteel ook geen behoefte aan. Maar ik luister nog net zo graag naar de Podcast elke week, met heel veel plezier en heb ook veel aan de tips gehad. Een daarvan was notabene ooit om Alfen in de gaten te houden, dat heb ik toen gedaan, aandelen gekocht en de helft verkocht toen ze meer dan verdubbeld waren. Oftewel, ik zit er nu voor niets in en zonder die tips stond ik nu misschien op een zwaar verlies. Zo is het ook. :)
    Hoe je ook belegt, je bent er altijd nog zelf bij, het zou wel heel dom zijn om alleen op een podcast af te gaan of om te denken dat een premium abonnement je een glazen bol verschaft of zo.
    AJ en Niels, keep up the good work, ik heb jullie volgens mij nog niet kunnen betrappen op kritiek negeren, ook al waren jullie het met die kritiek niet eens. Beleggers hebben doorgaans weinig aan alleen de dingen die ze willen horen. Een beetje schuren houdt het interessant! Volgende keer weer iets genuanceerder misschien… ;)
  13. forum rang 4 boll 8 juli 2023 00:40
    quote:

    Mtouch schreef op 7 juli 2023 23:07:

    Dat gezegd hebbende: daarvoor zit Niels ook helemaal niet op deze plek! Hij is aandelenanalyst, als zijn analyse van het aandeel is dat je er op korte termijn niet al te hoge verwachtingen van moet hebben, om welke specifieke reden dan ook, kan niemand ontkennen dat hij misschien wel een punt heeft (dat had echter ook zonder bedrijfsbezoek en deze onnodige trap na gekund). Voor iedereen die dat niet kan hebben en het dan nodig vindt om maar op hem en IEX in te hakken: Je HOEFT niet te luisteren en te lezen hè? Wie denkt het beter te weten, wat kom je dan eigenlijk doen op IEX?
    Ik was het op dit punt toevallig niet helemaal met ‘m eens, nou, dat kan. Ik ben ook geen premium lid en heb daar momenteel ook geen behoefte aan. Maar ik luister nog net zo graag naar de Podcast elke week, met heel veel plezier en heb ook veel aan de tips gehad. Een daarvan was notabene ooit om Alfen in de gaten te houden, dat heb ik toen gedaan, aandelen gekocht en de helft verkocht toen ze meer dan verdubbeld waren. Oftewel, ik zit er nu voor niets in en zonder die tips stond ik nu misschien op een zwaar verlies. Zo is het ook. :)
    Hoe je ook belegt, je bent er altijd nog zelf bij, het zou wel heel dom zijn om alleen op een podcast af te gaan of om te denken dat een premium abonnement je een glazen bol verschaft of zo.
    AJ en Niels, keep up the good work, ik heb jullie volgens mij nog niet kunnen betrappen op kritiek negeren, ook al waren jullie het met die kritiek niet eens. Beleggers hebben doorgaans weinig aan alleen de dingen die ze willen horen. Een beetje schuren houdt het interessant! Volgende keer weer iets genuanceerder misschien… ;)
    Ben je op de hoogte van het begrip "kritisch zijn"?

    Als mensen een analyse van een IEX analist niet accepteren dan mag je daar op reageren en het is dan logisch dat het persoonlijk is.

    Wat een totale onzin om mensen te adviseren het artikel of de analyse dan maar niet te lezen. Kun jij op voorhand beoordelen of een analyse je welgevallig is of niet? Nee, natuurlijk niet, daarom lees je het en dan pas kun je een mening vormen.

    Ook fucking ironisch dat jezelf de tips wel gebruikt om aandelen te kopen en anderen betitelt als"je zou wel heel erg dom zijn" blablablabla, kortom, je lult als een kip zonder kop.
  14. Alfred 8 juli 2023 02:18
    Hoe veel bedrijven werken in ploegen? Het is hooguit een kantlijn in het gesprek maar provocerend om daar een kop van te maken. Iemand zit om aandacht verlegen misschien, want dat verwacht ik alleen van de krant en dat doen ze dan om aandacht op een pagina vast te houden. Specialistisch of goed ingewerkt personeel zou je snel verliezen bij werken op ongelijke tijden of loyaliteit wordt onzeker. We weten verder dat voortkomende arbeidsonrust en hogere eisen stellen, een domper zijn voor de waarde die grote beleggers en veel klanten zien. Niet alleen lijkt mij de fabriek op orde, anders was niemand daar welkom, de productie en levering van nieuwe producten werd onlangs zeker gesteld. Het lijkt mij nou niet dat veel fabrieken het werken met kabels automatiseren. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel, er zijn veel zaken die langzamer gaan dan de robot. Daarom gewoon de productie aan Alfen overlaten. We begrijpen de teleurstelling niet. Is dit persoonlijk, dan val je jezelf af door ineens spijt te krijgen.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links