Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Tussenweek

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. relpinda 5 juni 2016 22:55
    Beste AJK,
    Onze Janet zal NIETS doen, alles zal ongewijzigd blijven. pas na de zomer vakantie kans op veranderingen. Heeft alles te maken met evt. BREXIT en de status quo van de gehele economie. dus geen enkele reden om nu iets te veranderen. afwachten hoe e.e.a. zich verder ontwikkelt. er is ongelofelijk veel in beweging en het kan alle kanten opgaan. Zelfs een een tikkende tijdbom in Turkije!!

    Een land met zo een leider en dito volgers, daar zal ik geen stap in willen zetten.

    LZA
  2. [verwijderd] 5 juni 2016 23:01
    Redactie ABM Financial News - 5 juni 2016, 09:29

    ArcelorMittal aan kop, Boskalis hekkensluiter.
    Het technische beeld van de AEX is in de afgelopen week stabiel gebleven. De AEX Trend Index eindigde op 64 procent, gelijk aan het percentage een week eerder. De hoofdgraadmeter in Amsterdam daalde 1,2 procent naar 445,31 punten.

    Een indexstand van 64 procent betekent dat 16 van de 25 fondsen uit de AEX boven het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde VG(40) eindigden.

    Zowel ArcelorMittal als DSM passeerden Vopak, dat in de voorgaande weken steevast het meest gunstige technische plaatje presenteerde. De staalreus ging aan kop met 23,4 procent boven het VG(40). Het meest sombere plaatje kwam opnieuw voor rekening van
    Boskalis, dat 14,0 procent onder het VG(40).

    In vergelijking tot een week eerder noteert NN Group weer boven het VG(40). Royal Dutch Shell dook juist onder het VG (40).

    AEX Trend Index
    De AEX Trend Index (ATI) is per 1 september 2013 van start gegaan en moet beleggers een nieuw houvast bieden. De index meet het percentage van deelnemende aandelenfondsen in de AEX dat noteert boven het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde. Deze waarde wordt uitgedrukt in procenten tussen de 0 en 100.


    Staat de index op 0 procent, dan betekent dit dat alle fondsen uit de AEX in een downtrend zitten ten opzichte van het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde. Bij 50 procent houden de fondsen in de index elkaar in evenwicht en bij 100 procent zijn alle fondsen in een uptrend.

    Historie
    In 2011 noteerde de ATI op zijn laagste niveau op 23 september. De index noteerde toen op 4 procent. De AEX stond op 264 punten.

    De AEX Trend Index gedraagt zich "trendvolgend", constateert Rombout Kerstens van Keyword Info Systems. "Belangrijk is dat de verandering van week tot week omslagen in het sentiment detecteert", vervolgt Kerstens.

    Net als iedere trendvolgende indicator kunnen extreem hoge dan wel lage waarden voor beleggers een waarschuwing inhouden dat er een 'overbought' of 'oversold' situatie kan ontstaan.

    AEX Trend Index is een samenwerking tussen Keyword Info Systems en ABM Financial News. Wekelijks op vrijdag zal ABM Financial News de nieuwe stand publiceren.
    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    www.deaandeelhouder.nl/news/2016/6/5/...

    Ciao!
  3. [verwijderd] 6 juni 2016 07:22
    quote:

    J.Me schreef op 5 juni 2016 23:11:

    Corné van Zeijl meldt in zijn videoboodschap dat waardebeleggers vooral interesse hebben in ASR en dat het orderboek voor Basic Fit vooral door Amerikanen en Britten gevuld is. Waarom zouden juist Britten en Amerikanen willen intekenen op de beursintroductie van Basic Fit?
    Omdat dergelijke beursgenoten in deze business VEEL hoger worden gewaardeerd als groeiaandeel en men in de polder alhier ALLES al veuls te duur denken/ervaren.

    Ciao!
  4. a woman's interest... 6 juni 2016 08:31
    Beste Arend-Jan,
    sinds korte tijd volg ik jouw columns met veel interesse, maar vooral plezier!! Bedankt voor de energie die je uitstraalt en overbrengt en het gemak waarmee je taaie kost leuk en begrijpelijk maakt en de nuchterheid bij gekte op de beurs; altijd weer terug naar de basis, wat is er aan de hand? chapeau! En de manier waarop jij mij, nog met het slaap in de ogen je column lezend, in 1x wakker maakt en de dag begint met een lach..; die energie en humor op de vroege ochtend? ik ben fan!

    Dat gezegd hebbende heb ik tav deze column een paar vragen en 1 algemene (ik kom er niet uit hoe ik moet mailen via de site, microsoft account aanmaken lukt niet, dan maar in publieke mail..excuses voor de vele tekst..
    )
    1. waarschijnlijk heb je per ongeluk grafiekje nedl 2x geplaatst ipv nedl dld zoals je beschrijft in je column, misschien kan het nog vervangen?
    2. waarop baseer je de 98,8% verwachting dat in jul fed zal verhogen? volgens de cme zie ik in juli nog maar 31,3% waar het voor het banenrapport een ruime meerderheid had, en zelfs sept maar 47,6.1e meerderheid pas dec. Ook al lijkt me dat niet reeel, toch zijn dat de cijfers die ik uit de cme haal, waar ik na aanwijzen van jullie site op kijk, of volgen jullie andere polls?
    tav de cme hoe dicht bij de daadwerkelijke uitkomst zitten die meestal? ik kijk pas sinds kort en was benieuwd, maar het is niet mogelijk de cijfers van oude polls in te zien, ik was erg benieuwd wat de voorspellingen waren toen de fed de laatste keer de rente verhoogde.. weet jij dat misschien?

    3.
    brexit en eur/dollar (ook iedere ander kan reageren natuurlijk)
    helaas.... ben ik overtuigd van een collapse vd eur op enige tijd, maar al 2x te vroeg geweest en daardoor mijn weinige extra centjes verloren.. helaas heb ik een klein tot geen budget en moest daardoor met weinig marge inzetten en helaas.. eruit geklapt met de geweldige toelichting van Draghi (overigens gaf jij zelf ook aan, en je collega, toch short te blijven.. helaas had ik zo'n rappe stijging die vervolgens doorvoerde in plaats van weer omwentelde, niet zien aankomen..en ik begon serieus te twijfelen aan mijn inzichten, getuigde het immers niet van arrogantie te denken dat die hele markt het fout had en ik het goed zag?)
    nu ik mij meer verdiept heb ik eur/dollar dan eur/pond en ook nietzo kan spreiden, zou ik toch graag wat meningen horen en vooral die van jou over de verwachting vd reactie eur/dollar op geruchten brexit.. je begrijpt, ik zit tot in mn nek nog in de shorts, van vlak voor het banenrapport (wat mi ook niet zo slecht is nu t veel de agr sector betrof) en hoor graaaag wat feedback voor het te laat is.. wat zal de eur doen nav geruchten brexit? of bij een brexit? zelf dacht ik dalen tov dollar nu met toenemende kans op uittreden het eerste knagen aan de pijlers v europa is begonnen, onzekerheid voor de eur en dus short.
    Tov de pond echter weer sterker, dus hoe zal dit zich verhouden? ik verbaas me dat de eur toch nog steeds uptrend had tov amerika terwijl vs verder veel stabieler oogt, een heftige reactie op banenrapport in valuta, terwijl toch nog steeds is aangegeven dat 2x renteverhoging te verwachten is dit jaar en ik zie NUL reactie op d epeiling dat brexit momenteel voorstaat..hoe volg ik dit?
    overigens zegt yellen wel steeds, als de cijfers het toelaten gaan we verhogen, waarmee ze dus niets zei vond ik eigenlijk..

    oh laatste vraag, als er toespraken komen van fedbestuurders, kunnen jullie de tijd dan erbij aangeven? dan weet ik of het gebeurt tijdens onze beurstijden en ik dus nog kan reageren of beter tevoren eruit kan stappen omdat de cijfers in de ochtenddauw dan geheel anders kunnen kleuren... ;(
  5. [verwijderd] 6 juni 2016 12:43
    Aandacht richt zich op speech Fed-voorzitter Janet Yellen nabeurs.

    Olieprijzen stegen. Brent noteerde maandag rond het middaguur 1,1 procent hoger op 50,17 dollar en West Texas Intermediate was 1,0 procent hoger op 51,00 dollar.

    "Dollar-handelaren richten de aandacht vandaag op een speech van Fed-voorzitter Janet Yellen, aangezien de markt wil weten wat het effect zal zijn van het teleurstellende Amerikaanse banenrapport op het monetair beleid van de Federal Reserve", voegde Perry toe.

    Om 18.30 uur spreekt de Fed-voorzitter voor de World Affairs Council in Philadelphia.

    De voorzitter van de Federal Reserve van Boston, Eric Rosengren, zei maandag in Helsinki dat de Federal Reserve de komende maanden de rente zal verhogen, ook al viel het banenrapport van de VS van mei tegen.

    De euro noteerde rond het middaguur ten opzichte van de dollar op 1,1342.

    www.deaandeelhouder.nl/news/2016/6/6/...

    NB: Volgens mij was de FED policy altijd het WW%, en NIET aantal nieuwe banen!, eerst 5,5% en nu ver onder 4,7% dus DALING en derhalve is de keuze simpel: RENTEVERHOGING op 15 juni 2016!!!


    Ciao!
  6. a woman's interest... 6 juni 2016 15:59
    helemaal mee eens johan, zo zag ik het ook ;), fijn om te horen, dacht al dat ik de enige was, maar hoe de markten reageren kan ik niet volgen, ik ben dan ook flink de mist ingegaan om eerder verlies goed te maken kon ik alleen maar met weinige inleg de 1145 inkomen, dat is nu wel heel tricky.. maar ik verwachtte ook een eurdaling en verwachte renteverhoging fed, de cijfers waren gewoon goed, en de inflatiecijfers waren ook van belang, ook die zijn volgens t boekje..
    maar de cijfers zijn wel eerder goed geweest -uit mn hoofd sept?-en toen kwam er ook geen verhoging vanwege onrust op de markten dus tsja.. echt voorspelbaar op puur de cijfers waren ze toen ook niet.. en ik ben toen opok gestraft voor mijn eigenwijzigheid, denkende het beter te weten dan de verwachtingen in de polls..
    puur om de cijfers zouden ze moeten verhogen en anders is het wederom een gemiste kans, want.. zou mijn redenatie zijn.. als er wel brexit komt en/of chaos na referendum even, is er in juli weeer een reden om niet te verhogen en zo is er altijd wel wat.. dan zijn ze zometeen echt te laat..
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links