Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De bubbel gáát barsten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pietje-2005 23 december 2013 10:38
    Ook een prima Kerst, en succesvol jaar toegewenst, Frank.
    Ben altijd bijzonder blij met je meningen en ga vooral door, bull of bear.
    Als mensen daarvan in de stress springen, hebben ze niet alleen een andere mening waarschijnlijk, maar hebben ze zelf iets erg fout gedaan.
    In de winter alle stieren op stal en alle beren in de winterslaap kan niet, natuurlijk niet ;-)
  2. [verwijderd] 23 december 2013 11:13
    Ben het grotendeels met Cees eens. eindelijk iemand die voor zijn mening durft uit te komen en niet bang is om een keer fout te zitten. Al die mensen die boos reageren zijn de pigs uit zijn verhaal, je hebt ze nu eenmaal nodig om bubbles te creeren. De grote partijen zijn allang bezig gefaseerd uit te stappen. Ze manipuleren (controleren) een groot deel van de media om de varkentjes nog te laten instappen zodat ze straks lekker geslacht kunnen worden net zoals in 2008/2009 toen ze allemaal in paniek uitstapte. nu het omgekeerde verhaal met ergens volgend jaar dezelfde uitkomst. Trigger, miscchien wel China. Happy Christmas
  3. Stapelaar 23 december 2013 12:19
    Cees en zijn alter ego Frank zien het denk ik best wel goed. En De Zwarte Ridder heeft ook helemaal gelijk dat je het moment van het klappen van de bubbel nooit goed kan voorspellen.
    Pas wanneer de muziek stopt weet je dat de Titanic pas echt kopje onder aan het gaan is.
    Tot het zover is gaat het feestje vrolijk verder, er staat immers nog heel veel geld aan de zijlijnen geparkeerd dat eerst nog de markt in moet. 2014=2007?
  4. [verwijderd] 23 december 2013 12:37
    Cees, het is misschien wel zo dat sommige aandelen zich in een bubbel bevinden. En misschien zou je kunnen zeggen dat sommige markten zijn overgewaardeerd. Maar vanwege gebrek aan alternatieven, doorgaande stimulering en hoop op verdere groei kan je dit ook gerechtvaardigd noemen. Verder is het zo dat veel bedrijven erg slank en goed gepositioneerd zijn. Ik vind dus dat je in deze aantrekkende markt eerst resultaten zou moeten afwachten voordat je kunt spreken van een bubbel.
  5. [verwijderd] 23 december 2013 12:41
    Beste Cees. Lees altijd met veel aandacht jouw stukjes waarin je een duidelijke mening niet schuwt.
    Helaas lopen er nogal (steeds meer) wat halve zolen en agressievelingen rond die niet normaal kunnen of willen reageren.
    Kijk maar op sites als Telegraaf.nl, Geen stijl enz enz.
    Laat het van je afglijden zou ik zeggen.
    Bedankt voor je bijdragen en tot in 2014.
  6. [verwijderd] 23 december 2013 12:43
    Cees, dat mensen boos op jouw voorspelling reageren, is natuurlijk onzinnig. Maar, als je (terecht) de vergelijking met long zitten op Bernamke en een staatslot maakt, dan vergeet je dat je zelf ook schuldig maakt aan koffiedikkijkerij. Immer Technische Analyse bestaat alleen maar als een terugkijkmechanisme. Het is onmogelijk om op basis van technische analyse voorspellingen te doen. Dat is echt hetzelfde als koffiedik kijken. Alleen al het bestaan van zo ontzettend veel soorten reacties en gevolgen geeft aan dat het zogenaamde model steeds weer aangepast moet worden om voorspellingen te doen. Het zou een zegen zijn voor de beurshandel wanneer aan- en verkoopprogramma's die gebaseerd zijn op technische analyse verboden worden. Dat is veel essentieler dan het verbod op short gaan. De enige reden waarom TA lijkt te werken is de hoge mate van self fullfilling prophecy als gevolg van die aan- en verkoopsoftware.
  7. [verwijderd] 23 december 2013 12:51
    Hallo Kees

    Ja je verwijst vaak naar je goede resultaten in het verleden met je EAX portefeulle Lange Landen ??
    waar je nu bij Todays in kan beleggen ??

    maar ik weet niet of je ook daadwerlekijk in het verleden ook zo werkelijk zo belegd hebt ??

    Het kan mischien zo zijn dat je in het verleden enorm gegokt hebt met je portiefeulle Lange Landen maar niet werkelijk zo belegd hebt ????
    En toen je zo n enorm succes ( werlelijk of niet ?? ) had met je Lange landen je bij Todays beheer je een zelde portefeulle maakt en zegt dat je kan beleggen in Lage landen zoals je nu doet
    maar ik betwijfel of je ook werkelijk zo belegd hebt in het verleden toen je zo n succes had met lage landen???

    maar ik lees nog altijd met plezier je colums

    groeten
  8. job100 23 december 2013 12:56
    Hallo Cees/Frank,
    Ik volg jouw originele bijdragen al jaren en ben heel dankbaar voor de originele visies die je met ons deelt. Ga alsjeblieft door en blijf jezelf! En blijf kritisch de vinger leggen op bubbels en onevenwichtigheden. En laat de onheuse reacties gewoon van je afglijden, het is de moeite niet waard om daar energie aan te spenderen. En zoals je terecht zegt: je geweldige resultaten spreken voor zich.
    Bedankt, fijne feestdagen en een goed 2014!
  9. [verwijderd] 23 december 2013 13:06
    Helemaal niks haha en er zitten nog veel meer tekstfouten in maar wat geeft dat ????????????????

    Ik betwijfel zeer of Cees zn resultaten in het verleden met Lange Landen ook werkelijk zo belegd heeft en dus nu steenrijk moet zijn
    Of heeft hij alleen gebruik gemaakt van de resultaten van lage Landen om zo ook werkelijk een portefeulle lange landen te maken waar je nu met todays beheer in kan belgeen ??

    greoeten
57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links